среда, 2. март 2011.

"Podivljali" Lukoil

2.3.2011.

 "Investitor bahato rekonstruiše po Zemunu" ... link eZemun


Lukoil je počeo još jednu 'divlju gradnju', rekonstrukciju i proširenje svoje pumpe u Zemunu, a koju je grad.gradj.inspekcija zabranila na moju prijavu, tj. 'zatvorila gradilište', pa izgleda da je Lukoil 'podivljao'.

Ova pumpa se nalazi u Tvorničkoj ( A.Dupčeka), a u neposredoj blizini raskrsnice i kada je zatvoren semafor, nastane kolona duža od pumpe, jer kroz nju prolazi oko 10 autobuskih linija i mnogo automobila.

Preko puta pumpe je velika prometna bas-stanica i pekare, a škola je na samo par metara od tankova sa gorivom i auto-cisterni. Zar mora tako?

Status pumpe je ocenjen o kao "nepovoljan" i trebalo bi je izmestiti iz okruženja gde se kreće i boravi veliki broj ljudi i gde ometa saobraćaj na raskrsnici.... klik na sliku 'status' :
Pored svega navedenog, Lukoil je počeo proširenje pumpe bez dozvole na delu zelene površine i trotoara, a tako što je posekao tri drveta i izgradio neki zid prema školi... valjda da štiti prolaznike od..?
Značaj ove prometne raskrsnice, koja povezuje N.Beograd i Zemun.


Gradska gradjevinska inspekcija je 'zatvorila gradilište' i sada se čeka rasplet oko 'podivljalog' Lukoil-a, jer je sličan slučaj i na trgu B.Radičevića, izgradnja 'divlje' pumpe u 'zatvorenom gradilištu', a nedavno počela da radi, tj. toči gorivo i prodaje robu i piće u prodavnici.
Ovako to izgleda kada šleper uz pomoć radnika pumpe, pokušava da se uključi u saobraćaj posle dolivanja goriva na 'divljoj' pumpi za koju je gradonačelnik 2 puta na TVu rekao da će biti srušena! - sve o tome na:
http://starizemun.blogspot.com/2010/08/rusenje-pumpe.html


Tako je u "zatvorenom gradilištu", koje mora da obezbedjuje Policija i EDB mora da isključi struju (po Dopisu nadležnih), nikla sasvim nova i veća 'divlja' pumpa, na mnogo većoj površini ( zelenoj, parkingu i saobračajnoj), pa čak počela i da radi?!.. a, sve to naočigled Opštine i Grada, Inspekcije i Policije,... Nas i Gradonačelnika... Jel to Država?!

23.3.2011.

Tačno posle mesec dana je stigao odgovor na moje pitanje od 'Beoinfo' :